Behandeltraject

Alle behandelingen worden voorafgegaan door een eerste consult (intake). Tijdens dit consult wordt u doorgemeten met zowel de SCIO-Eductor als het EIS Systeem om de oorzaak van de klachten te achterhalen en wordt een begin gemaakt met behandelen. Het onderzoek bij kinderen wordt op een aangepaste manier uitgevoerd:

  • 2-5 jaar: Enkel met SCIO-Eductor door middel van de hoofdband
  • 5-12 jaar: Zowel met SCIO-Eductor door middel van de hoofdband als met het EIS systeem: handen en voeten op metalen platen en 2 elektrodes op het voorhoofd
  • 12 jaar en ouder: Zowel met SCIO-Eductor door middel van de hoofdband en de pols- en enkelbanden als met het EIS systeem: handen en voeten op metalen platen en 2 elektrodes op het voorhoofd

Met de uitslagen uit de SCIO-Eductor en het EIS systeem zal een behandeltraject worden besproken. Meestal kan er vooraf al een indicatie van het aantal benodigde consulten gegeven worden. Uiteraard is dit afhankelijk van de aard van de klachten en hoe goed op de therapie wordt gereageerd. Als ondersteuning zullen voedingsadviezen worden gegeven en worden voedingssupplementen, kruiden en/of homeopathische middelen geadviseerd.

Kinderen onder de 2 jaar met de SCIO-Eductor, met de EIS onder de 5 jaar, mensen met epilepsie, zwangere vrouwen (bij de EIS vanaf de 6e maand) en mensen met een CRT of ICD pacemaker kunnen niet met deze apparatuur onderzocht worden.