Zenuwstelsel

U kunt bij SCIO Natuurgeneeskunde terecht voor hulp bij, advies over en behandeling van veel  klachten, problemen en ziektebeelden die te maken hebben met het zenuwstelsel. Hieronder een greep uit de meest voorkomende klachten, problemen en ziektebeelden waarmee SCIO Natuurgeneeskunde u bij kan staan in de preventie, vermindering van klachten of genezing.

ADHD en ADD

Ontwikkelingsstoornissen die voortkomen uit erfelijke of anderszins aangeboren aanleg. ADHD: aandacht dmv. hyperactiviteit: constant in beweging. ADD: dmv. dromen, inwendig associëren, meer in zichzelf gekeerd. ODD (Oppositional Defiant Disorder): met oppositioneel gedrag (steeds discussie aangaan, ruzie maken). Bekend zijn dat er bepaalde tekorten aan specifieke nutriënten in de hersenen zijn. En dat dopamine en/of noradrenaline onvoldoende aanwezig zijn. Ondersteuning vanuit de natuurgeneeskunde is te overwegen!

Autisme

Van Autisme spectrum stoornissen (ASS) zijn steeds meer mogelijke oorzaken bekend, bijvoorbeeld dat in vrijwel alle gevallen de darmflora (darmmicrobioom) verstoord is en dat ook het immuunsysteem erbij betrokken is. Laat het eens nader onderzoeken bij SCIO Natuurgeneeskunde en bekijken of verbeteringen in de huidige situatie mogelijk zijn.

Burn-out

Een langdurige periode van stress kan leiden tot overspannenheid of burn-out. Met name de neurotransmitter dopamine blijkt “opgebrand” te zijn. Dikwijls is er niet alleen sprake van stress van buitenaf, zoals werk of relatie, maar blijken binnen het lichaam ook belangrijke stressoren aanwezig te zijn. Laat dit eens onderzoeken en krijg gerichte adviezen in voeding en suppletie, mede om sterker in het leven te staan.

Concentratiestoornissen

Heeft u moeite met concentreren, dan is het mogelijk om de diverse oorzaken uit te sluiten en dmv de SCIO-Eductor en voedingssupplementen aan te pakken.

Depressiviteit

Als u bedenkt dat een tekort aan de neurotransmitter serotonine depressiviteit (maar ook angst) veroorzaakt en dat meer dan 90% ervan in de darm geproduceerd wordt, kunt u zich voorstellen dat de natuurgeneeskunde altijd aandacht aan de darmen zal gaan besteden. Maar depressie is niet altijd het gevolg van een laag serotoninegehalte. Het kan zelfs ontstaan door een gebrek aan water drinken! Dikwijls is er een dopaminetekort en daar werken antidepressiva niet tegen. Alleszins de moeite waard om te kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn. En of dat met minder invasieve middelen is te ondersteunen.

Dementie (beginnend)

Met name in de beginfase is met beweging en voedingssupplementen dan wel kruiden dit proces dikwijls te vertragen. Er is wel veel meer bekend over de mogelijke oorzaken van dementie en Alzheimer. Daarom is zeker preventief veel te doen. Laat u eens adviseren.

Duizeligheid en Menière

Heel vervelende aandoeningen, die dikwijls met de juiste voedingssupplementen en/of kruiden goed te ondersteunen zijn, omdat er dikwijls sprake is van bepaalde tekorten. Daardoor kunnen bv. doorbloeding en/of zenuwgeleiding wellicht verbeterd worden.

Gejaagdheid

Wordt u weleens moe van uzelf? Wat zou de oorzaak zijn? Vermoedelijk zijn er meer klachten en is het raadzaam eens nader naar de mogelijke oorzaken te laten zoeken.

Malende gedachten

Zoekt u naar een “knopje” om uw hersenen uit te kunnen zetten? SCIO Natuurgeneeskunde zoekt naar de mogelijke oorzaak en zal u adviseren welke middelen de rust doen wederkeren!

Nervositeit

Maakt u zich snel zenuwachtig voor allerlei situaties? Misschien bestaan er bepaalde tekorten in uw lichaam aan voedingsstoffen die dit verergeren. Laat u eens controleren.

Oorsuizen

Oorsuizen of tinnitus is een vervelende aandoening, waar indien tijdig aangepakt nog wel iets aan te doen is. Maar hoe langer de klacht bestaat, des te moeilijker zal de oplossing zijn.

Slaapstoornissen

Veel mensen hebben geen gezonde nachtrust. Zowel in- als doorslaapproblemen kennen diverse oorzaken, die goed in kaart te brengen zijn en dikwijls met niet-invasieve middelen te ondersteunen zijn.

Stress

Wat moeten we nu zonder stress….? Maar wordt het u toch teveel en is het u niet altijd duidelijk waar die stress vandaan komt? Het kan ook vanuit het eigen lichaam ontstaan! Laat u over de oorzaken en mogelijkheden adviseren bij SCIO Natuurgeneeskunde.