Spieren en gewrichten

U kunt bij SCIO Natuurgeneeskunde terecht voor hulp bij, advies over en behandeling van veel klachten, problemen en ziektebeelden omtrent spieren en gewrichten. Hieronder een greep uit de meest voorkomende klachten, problemen en ziektebeelden waarmee SCIO Natuurgeneeskunde u bij kan staan in de preventie, vermindering van klachten of genezing.

Artrose

In de volksmond slijtage genoemd. Oorzaken worden vooral gevonden in een vitamine D-tekort, eenzijdige zware belasting en de chronische lage graad ontsteking. Probeer het proces te remmen: indien er nog enige vorm van kraakbeen in het gewricht aanwezig is, behoort verbetering tot de mogelijkheden.

Etalage benen

Claudicatio intermittens is eigenlijk een bloedvatprobleem met een link naar aderverkalking, dat pijn in de benen veroorzaakt. Binnen de natuurgeneeskunde wordt het probleem breder bekeken om de initiële oorzaak te achterhalen en daar vandaan de klacht aan te pakken.

Fibromyalgie

Symptomen: slaapstoornissen (80%), depressie (88%), angst, darmstoornissen (83%), waarvan 42% prikkelbare darm, pijnovergevoeligheid, vooral ’s ochtends klachten van pijn (98-100%) en stijfheid (82%) verder extreme vermoeidheid (91%). Dikwijls chronische hoofdpijn/migraine (60%). De mogelijke oorzaken van fibromyalgie worden steeds duidelijker, maar de meest gangbare hypothese is een tekort aan serotonine. Maar ook een verhoogd melkzuurgehalte komt dikwijls voor. Laat het onderzoeken bij SCIO Natuurgeneeskunde en d.m.v. niet-invasieve middelen behandelen.

Osteoporose

Botontkalking is vooral na het 50e levensjaar een bedreigend ziektebeeld. Vitamine D-tekort, bewegingstekort, hormonale disbalans en een verstoord zuur-base-evenwicht (verzuring) liggen er ondermeer aan ten grondslag. Het aanbieden van alleen calcium is niet de oplossing, integendeel! Dit kan het ontstaan of verergeren van andere ziektebeelden in hand helpen. Zoek een meer natuurlijke oplossing en laat u daarbij adviseren door SCIO Natuurgeneeskunde.

Reuma

Het ontstaan van reumatoïde artritis kent veel oorzaken, daarvan is inmiddels de chronische lage graad ontsteking wel een heel belangrijke gebleken. Maar ook Pfeiffer en Lyme, een hoog suiker gebruik, roken ea. De initiële oorzaak proberen op te sporen en ondersteuning met niet-invasieve middelen kan zorgen voor minder gebruik van chemische pijnstillende en ontstekingsremmende middelen.

Verzuring

Door o.m. minder gezond eten en drinken, gebrek aan beweging, te weinig water drinken, een slechte spijsvertering en diabetes kan men verzuren. De spieren en gewrichten worden stram, de huid raakt sneller geïrriteerd of er ontstaat eczeem. Voordat dit uitmondt in ergere klachten zoals reuma of artrose, is het beter dit nader te laten onderzoeken en op een natuurlijke manier te behandelen.

Zware of rusteloze benen

Omdat deze twee beelden dichtbij elkaar kunnen liggen, maar de oorsprong heel anders is, is het beter dit serieus te laten onderzoeken. Mede omdat het hinderlijke aandoeningen zijn.