Over SCIO Natuurgeneeskunde

De praktijk van SCIO Natuurgeneeskunde in Capelle aan den IJssel wordt gedreven door Bert van Aalst.

Bert is na een aantal jaren fysiotherapie te hebben gestudeerd, in 1976 de artsenbezoekerij ingerold. Vanuit het reguliere circuit bij onder andere Gist Brocades en Eli Lilly is Bert uiteindelijk in het complementaire segment gekomen bij onder andere Bonusan, Nutramin en SanoPharm. Met name in de complementaire geneeskunde heeft Bert zich vanaf 1988 verder bekwaamd en is in 2002 een eigen praktijk in natuurgeneeskunde gestart.

Bert heeft opleidingen genoten in homeopathie, acupunctuur, iriscopie, orthomoleculaire of nutritionele geneeskunde (Ortho Instituut, VIOW en klinische Psycho-Neuro-Immunologie) en diverse aanverwante cursussen, waaronder de SIVAS en uiteraard (na-)scholing in het gebruik van de SCIO-Eductor en het EIS systeem. Bert voldoet aan de jongste eisen van de medische basisopleiding volgens CPION (zg. Plato-eisen, SHO-registratienr. 115047-114082). Daarnaast heeft Bert een drogisterijdiploma.

Via de Amerikaanse Nutrition Therapy Association (NTA) is Bert opgeleid om via specifieke reflexpunten (Chapman points) op het lichaam eventuele disfuncties in diverse organen op te sporen. Bert heeft hierin ook enige jaren cursus gegeven in Nederland, België en Duitsland.

De klinische Psycho-Neuro-Immunologie (Natura Foundation) is een HBO opleiding op orthomoleculair gebied en wordt de toekomst van de geneeskunde genoemd. De opleiding is een aanvulling op de medische studie en is sterk gericht op genezen vanuit de voeding (inclusief voedingssuppletie en fytotherapie) en beweging. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat zowel naar de symptomen van de ziekte, de mogelijke oorzaak, als de invloed van die oorzaak op het hele lichaam wordt bekeken en waar mogelijk behandeld.