Werkwijze

SCIO Natuurgeneeskunde is een praktijk voor complementaire geneeskunde. Hoewel natuurgeneeskunde, alternatieve of complementaire geneeskunde een zweverig imago heeft, zijn de methodes en werkwijzen van SCIO Natuurgeneeskunde geheel wetenschappelijk onderbouwd en zelfs gebaseerd op kennis die vele eeuwen terug in de tijd gaat. Basisprincipes zijn ondersteuning van het lichaamseigen herstel, reinigen en aanvullen van tekorten. We zullen altijd proberen de oorzaak van de klachten te achterhalen (ook wel functionele geneeswijze genoemd).

U kunt bij SCIO Natuurgeneeskunde terecht voor hulp bij- en behandelingen voor vele geestelijke- en lichamelijke problemen of ongemakken. Een overzicht van al onze behandelingen is verzameld op de behandelingen-pagina.

Intake

Onderzoek en behandelingen worden altijd vooraf gegaan door een intake. Tijdens de intake worden uw problemen mede met behulp van de SCIO-Eductor en de EIS in kaart gebracht. Het intakegesprek duurt 1,5 uur.

Meer informatie over de intakeprocedure is verzameld op de intake-pagina.

Behandeltraject

Na het intake gesprek wordt het behandeltraject opgestart dat kan bestaan uit één of meerdere behandelingen en ondersteund wordt met voedingssupplementen en/of kruiden. Voor een standaard consult wordt 1 uur uitgetrokken, maar voor kinderen wordt er ook gewerkt met kleine vervolgconsulten (30 of 45 minuten).

Meer informatie over de opbouw van het behandeltraject is verzameld op de behandeltraject-pagina.

Onderzoek en behandeling met SCIO-Eductor

In de praktijk van SCIO Natuurgeneeskunde wordt gewerkt met de zogenaamde ‘SCIO-Eductor’. Dit is een apparaat dat in verbinding staat met een computer en in staat is een energetische meting uit te voeren op het lichaam van de patiënt waarbij meer dan 11.000 verschillende stoffen in het lichaam worden ‘doorgemeten’.

Op basis van deze energetische metingen wordt een analyse gemaakt over het functioneren van organen (bv. de spijsvertering en de bloedsuikerbalans), de voedingsstatus (bv. vitaminen en mineralen, voedingsintoleranties), parasitaire belasting (zoals candida, virussen, bacteriën), stoorvelden van het gebit, enzovoorts. Resultaten van de metingen worden op de computer inzichtelijk gemaakt.

Na het vaststellen van de mogelijke oorzaken van de klachten kan de SCIO-Eductor ingezet worden voor geavanceerde vormen van bioresonantie en elektro-acupunctuur. Meer informatie over onderzoek en behandeling met de SCIO-Eductor is verzameld op de informatiepagina over de SCIO-Eductor. Daarnaast worden voedingsadviezen gegeven en voedingssupplementen en/of kruiden geadviseerd.

Onderzoek met het EIS systeem

Naast de SCIO-Eductor wordt in de praktijk van SCIO Natuurgeneeskunde ook onderzoek gedaan met het zogenaamde ‘EIS systeem’. Het EIS systeem is alleen in staat om analyses te maken (waar met de SCIO-Eductor zowel geanalyseerd als behandeld kan worden). Ook het EIS systeem een computergestuurd onderzoek gebaseerd op een elektrische weerstandsmeting die gedaan wordt tussen zes lichaamspunten. Het is een niet-invasieve meetmethode die nog geen 3 minuten duurt.  Meer informatie over onderzoek met het EIS systeem is verzameld op de informatiepagina over het EIS systeem.

Zowel de SCIO-Eductor als de EIS mogen niet ingezet worden bij kinderen onder de 2 jaar (EIS 5 jaar), bij zwangere vrouwen (bij de EIS vanaf de 6e maand) en bij mensen met epilepsie of met een pacemaker.