Immuunsysteem

U kunt bij SCIO Natuurgeneeskunde terecht voor hulp bij, advies over en behandeling van veel klachten, problemen en ziektebeelden die te relateren zijn aan het immuunsysteem. De darmen zijn een heel belangrijk onderdeel van het immuunsysteem, daarom de leus: gezondheid begint in de darmen. Hieronder een greep uit de meest voorkomende klachten, problemen en ziektebeelden waarmee SCIO Natuurgeneeskunde u bij kan staan in de preventie, vermindering van klachten of genezing.

Allergieën en hooikoorts

Veel voorkomende ongemakken. De basis ligt in een niet goed functionerend immuunsysteem en een hoge histamineproductie. Laat onderzoeken waarvoor u allergisch bent en adviseren wat u er aan kunt doen.

Auto-immuunziekten

Er bestaan in de (para-)medische literatuur veel aanwijzingen om de behandeling van auto-immuunziekten te ondersteunen en het ontstaan ervan mogelijk te voorkomen. Laat SCIO Natuurgeneeskunde onderzoeken wat de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn en waar eventuele tekorten zijn. Plus welke ondersteuning mogelijk is.

Candida-infecties

De diagnose candida is sinds 1995 met meer dan 250% gestegen, het wordt steeds meer een serieuze kwaal, die indien onbehandeld voor veel ongemakken kan zorgen. De schimmel heeft een functie binnen het lichaam dus is bij iedereen aanwezig. Uitgroei na antibioticakuren of verminderde afweer a.g.v stress kan leiden tot overgroei van candida. Het is goed op te sporen met de SCIO-Eductor en te behandelen met voedingssupplementen en/of kruiden.

Chronische blaasontsteking

Een blaasontsteking die geregeld terugkeert, vraagt om nader onderzoek naar de oorzaak ervan en is dikwijls op een niet-chemische manier goed aan te pakken. Meerdere antibioticakuren achtereen doen het lichaam dikwijls ook geen goed, dus is het alleszins de moeite waard om u eens op een andere manier te laten onderzoeken.

Chronische lage graad ontsteking

Dit is de oorzaak van vele (ernstige) ziektebeelden: zoals o.m. depressie, hart & vaatziekten, kanker, reuma ea. auto-immuunziekten. Het maakt deel uit van de nieuwe inzichten over de rol van (moderne) voeding, bacteriën en parasitaire belasting en de overbelasting van het immuunsysteem. In het laboratorium blijven de parameters dikwijls onzichtbaar, terwijl met de apparatuur van SCIO Natuurgeneeskunde al snel duidelijk is, wat er aan de hand is. Het is, indien tijdig ontdekt, goed aan te pakken met niet-invasieve methoden. Bent u reeds lange tijd ernstig vermoeid en wellicht andere vage klachten, maar naar oorzaak blijft het gissen, neem dan contact op met SCIO Natuurgeneeskunde. Klik hier voor meer informatie over Chronische lage graad ontsteking.

Chronische vermoeidheid (ME)

Tegenwoordig een steeds meer geaccepteerd ziektebeeld, dat de patiënt behoorlijk invalideert. In de reguliere geneeskunde worden slechts marginale resultaten geboekt. Omdat de vele mogelijke oorzaken (hier wordt steeds meer van bekend!) met de apparatuur van SCIO Natuurgeneeskunde onderzocht kunnen worden en met niet-invasieve middelen aangepakt kunnen worden, is het de moeite waard om eens contact op te nemen.

Fibromyalgie

Symptomen: slaapstoornissen (80%), depressie (88%), angst, darmstoornissen (83%), waarvan 42% prikkelbare darm, pijnovergevoeligheid, vooral ’s ochtends klachten van pijn (98-100%) en stijfheid (82%) verder extreme vermoeidheid (91%). Dikwijls chronische hoofdpijn/migraine (60%). De mogelijke oorzaken van fibromyalgie worden steeds duidelijker, maar de meest gangbare hypothese is een tekort aan serotonine. Maar ook een verhoogd melkzuurgehalte komt dikwijls voor. Laat het onderzoeken bij SCIO Natuurgeneeskunde en d.m.v. niet-invasieve middelen behandelen.

Lyme

Een infectie met de borreliabacterie die vooral door teken wordt overgebracht. Indien niet tijdig met antibiotica behandeld, kunnen er ernstige problemen ontstaan: zo’n 300 medische condities, daaronder hart-, gewrichts- (fibromyalgisch beeld) en neurologische aandoeningen, hoofdpijn, lichtschuwheid, geheugenproblemen. Slechts in 50% van de gevallen ontstaat na een tekenbeet een roodverkleuring. De diagnose wordt dus nogal eens gemist. De combinatie van bioresonantie (dmv de SCIO-Eductor) en voedingssupplementen kan verlichting geven en wellicht tot genezing leiden.

Parasitaire belasting

Een sterk onderschat probleem, omdat veel parasieten als commensaal worden bestempeld of ze in het eventuele ontlastingsonderzoek nauwelijks terug te vinden zijn. Maar het nuttigen van rauwe voeding, onhygiënische toestanden in vooral het buitenland, etc. kunnen de darmen en het immuunsysteem behoorlijk belasten. Ook hier krijgt men dikwijls de diagnose prikkelbare darm…… Via het onderzoek met de SCIO-Eductor is een en ander goed uit te zoeken en dikwijls dmv kruiden en/of voedingssupplementen goed te behandelen.

Prostaatproblemen

Zowel prostaatontsteking (prostatitis) als prostaatvergroting (prostaathypertrofie), maar ook prostaatkanker hebben in beginsel dezelfde oorzaak dat al lang geleden is ontstaan. Preventie is hier een groot goed. Maar ook ondersteuning met niet invasieve methoden geeft dikwijls voldoening.

Reuma

Het ontstaan van reumatoïde artritis kent veel oorzaken, daarvan is inmiddels de chronische lage graad ontsteking wel een heel belangrijke gebleken. Maar ook Pfeiffer en Lyme, een hoog suiker gebruik, roken ea. De initiële oorzaak proberen op te sporen en ondersteuning met niet-invasieve middelen kan zorgen voor minder gebruik van chemische pijnstillende en ontstekingsremmende middelen.