Spijsvertering en bloedsuiker

U kunt bij SCIO Natuurgeneeskunde terecht voor hulp bij, advies over en behandeling van veel klachten, problemen en ziektebeelden gerelateerd aan de spijsvertering en bloedsuiker. Hieronder een greep uit de meest voorkomende klachten, problemen en ziektebeelden waarmee SCIO Natuurgeneeskunde u bij kan staan in de preventie, vermindering van klachten of genezing.

Buik- en darmklachten

Opgeblazen gevoel en winderigheid, maagpijn, prikkelbare darm, gebrek aan eetlust, voedingsintoleranties, brij-ontlasting of juist obstipatie, misselijkheid. Veel mensen hebben hier in meer of mindere mate last van en wordt dikwijls niet onderkend als groot probleem. Terwijl het uiteindelijk tot ernstige ziektebeelden zal kunnen leiden. Bedenk dat gezondheid begint in de darmen! Daarom is het dringende advies dit niet te onderschatten en het snel te laten onderzoeken door SCIO Natuurgeneeskunde.

Candida-infecties

De diagnose candida is sinds 1995 met meer dan 250% gestegen, het wordt steeds meer een serieuze kwaal, die indien onbehandeld voor veel ongemakken kan zorgen. De schimmel heeft een functie binnen het lichaam dus is bij iedereen aanwezig. Uitgroei na antibioticakuren of verminderde afweer a.g.v stress kan leiden tot overgroei van candida. Het is goed op te sporen met de SCIO-Eductor en te behandelen met voedingssupplementen en/of kruiden.

Collitis ulcerosa en Crohn

I.t.t. de reguliere geneeskunde legt de natuurgeneeskunde veel meer de nadruk op voeding en een verstoord darmmicrobioom als mogelijke oorzaken van deze ziektebeelden. Daarnaast is met gerichte voedingssupplementen de darm goed te ondersteunen.

Diabetes

Steeds meer mensen krijgen hiermee te maken. Mede omdat er nieuwe inzichten in het ontstaan ervan zijn, is het voorkomen van diabetes een grotere prioriteit. Behalve bewegings-, voedingsadviezen en eventueel -suppletie zal vooral naar het ontstaan van de ziekte worden gezocht om vandaar uit gerichte ondersteuning te vinden.

Leaky gut

Een zg. lekkende darm is dikwijls het gevolg van verkeerd gekozen voeding al dan niet i.c.m. parasitaire belasting. Het wordt dikwijls niet opgemerkt of krijgt de diagnose prikkelbare darm. Indien onbehandeld leidt het tot steeds grotere problemen. Onderzoek naar de mogelijke oorzaken is met de SCIO-Eductor goed mogelijk en maakt herstel mogelijk.

Metabool syndroom (insulineresistentie)

De voorloper van diabetes. Omdat in onze praktijk zowel bloedsuiker als insuline worden gemeten, kan snel ingegrepen worden. Plus dat ook hier naar het ontstaan ervan wordt gezocht om zo gericht de natuurgeneeskundige (orthomoleculaire) behandeling in te stellen.

Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD)

Een niet-alcoholische vette lever is doorgaans het gevolg van insulineresistentie. Het geeft dikwijls een pijn rechtsboven in de buik. En komt vaker voor bij mensen die te zwaar zijn. De mogelijke oorzaken zijn op te sporen en m.n. door voedingsinterventies aan te pakken.

Obstipatie

Menigeen heeft daar in meer of mindere mate last van. Met voedingsaanpassingen en beweging is hier dikwijls een hoop aan te doen. Maar wat zou de oorzaak zijn? Laat dit uitzoeken bij SCIO Natuurgeneeskunde.

Overgewicht

De ultieme oplossing heeft ook SCIO Natuurgeneeskunde niet, maar controle van de stofwisseling, schildklier, aanpassingen in de voeding en bewegingsadviezen kunnen u wellicht verder brengen.

Parasitaire belasting

Een sterk onderschat probleem, omdat veel parasieten als commensaal worden bestempeld of omdat ze in het eventuele ontlastingsonderzoek nauwelijks terug te vinden zijn. Maar het nuttigen van rauwe voeding, onhygiënische toestanden in vooral het buitenland, etc. kunnen de darmen en het immuunsysteem behoorlijk belasten. Ook hier krijgt men dikwijls de diagnose prikkelbare darm…… Via het onderzoek met de SCIO-Eductor is een en ander goed uit te zoeken en dikwijls dmv kruiden en/of voedingssupplementen goed te behandelen.

Prikkelbare darm

Onbestemde gevoelens of pijnen in de buik met dikwijls onregelmatige, dunne of juist harde ontlasting. Zo hoort het niet te zijn, dus laat u nader onderzoeken. Vooral om later complicaties te vermijden, is het beter om nu de oorzaak te achterhalen. SCIO Natuurgeneeskunde kan u daar behulpzaam bij zijn.

Voedingsadviezen

Twijfelt u of u melk kunt drinken, of u heftig op brood of suiker reageert? Zijn er steeds meer voedingsmiddelen waar u slecht op reageert? En wat zou u dan moeten doen? Wilt u gerichte ondersteuning van vitaminen en mineralen?

Voedingsintoleranties

Steeds meer mensen zijn zich bewust van voedingsmiddelen die niet goed worden verdragen. En nemen de spijsverteringsklachten toe. Maar wat zou de oorzaak daarvan kunnen zijn? En is het probleem terug te dringen? Laat u adviseren! Klik hier voor meer informatie over voedingsallergieën.