Huid en haarklachten

U kunt bij SCIO Natuurgeneeskunde terecht voor hulp bij, advies over en behandeling van veel klachten, problemen en ziektebeelden rondom de huid en het haar. Hieronder een greep uit de meest voorkomende klachten, problemen en ziektebeelden waarmee SCIO Natuurgeneeskunde u bij kan staan in de preventie, vermindering van klachten of genezing.

Acne

Acne zowel als jeugdpuistjes of als de pukkels (bv. rosacea) op latere leeftijd zijn een uiting van het niet goed kunnen ontgiften of een onderliggende chronische ontsteking (CLGI). Doorgaans is er geen juiste stofwisseling. Maar waarom? Legio oorzaken: hormonaal? Spijsvertering? Laat het eens uitzoeken. En meisjes kies niet te snel voor de anticonceptiepil!

Eczeem

Een vervelende huidaandoening. Kan genetisch zijn, maar de natuurgeneeskunde gaat kijken naar voeding, allergieën en intoleranties en spijsvertering om het probleem van binnen uit aan te kunnen pakken.

Haaruitval

Kent meer oorzaken bij zowel man als vrouw, die dikwijls te achterhalen zijn. Door voedingsinterventies kan het dikwijls tot staan gebracht worden of blijkt wellicht herstel mogelijk te zijn.

Psoriasis

I.t.t tot eczeem kent deze huidaandoening een onderliggend auto-immuun probleem. Een aantal mogelijke oorzaken zijn bekend, die door SCIO Natuurgeneeskunde te onderzoeken zijn en daar vandaan is het met voedingssupplementen en kruiden te ondersteunen.