Hart en vaat aandoeningen

U kunt bij SCIO Natuurgeneeskunde terecht voor hulp bij, advies over en behandeling van veel hart- en vaten gerelateerde klachten, problemen en ziektebeelden. Hieronder een greep uit de meest voorkomende klachten, problemen en ziektebeelden waarmee SCIO Natuurgeneeskunde u bij kan staan in de preventie, vermindering van klachten of genezing.

Angina pectoris

Ook wel hartkramp of acuut coronair syndroom genoemd. Het betreft een onvoldoende bloedtoevoer naar het hart, met daardoor te weinig zuurstof door de vernauwde kransslagaders. Naast de medische interventies kunnen adviezen gegeven worden om de conditie van de bloedvaten te verbeteren en tekorten aan te vullen.

Cholesterolproblemen

Als er ergens veel over gediscussieerd wordt, dan is het over de waarden van cholesterol. De natuurgeneeskunde gaat uit van de functie van het cholesterol en de mogelijke reden waarom het te hoog of te laag is. De diverse vormen van cholesterol hebben nl. duidelijke functies in het lichaam en misschien is het helemaal niet verstandig om protocollair medicatie in te nemen. Laat de mogelijke oorzaken onderzoeken en eventuele bijwerkingen van de statines (cholesterolverlagers) bestrijden. Klik hier voor meer informatie over Cholesterol.

Etalage benen

Claudicatio intermittens is een bloedvatprobleem met een link naar aderverkalking, dat pijn in de benen veroorzaakt. Binnen de natuurgeneeskunde wordt het probleem breder bekeken om de initiële oorzaak te achterhalen en daar vandaan de klacht aan te pakken.

Hartfalen

Natuurgeneeskunde gaat bij hartfalen o.m. uit van tekorten aan specifieke voedingsmiddelen (specifieke vetten, mineralen, vitaminen, ed.) en zoekt naar het waarom van het ontstaan van die tekorten.

Hartkloppingen

Heel vervelende sensaties die meer oorzaken kunnen hebben: tekorten in de voeding, spanningen? Laat het onderzoeken bij SCIO Natuurgeneeskunde.

Hoge bloeddruk

In de reguliere geneeskunde wordt nauwelijks onderzoek gedaan naar het ontstaan van hoge bloeddruk, terwijl de natuurgeneeskunde wil weten wat de reden daarvan is. Met de SCIO-Eductor zijn de mogelijke oorzaken te onderzoeken en d.m.v. beweging, voeding en voedingssupplementen dan wel kruiden te ondersteunen.

Lage bloeddruk

Mn. vrouwen hebben hier dikwijls last van. Het kan zelfs aangeboren zijn. Vervelend kan het zijn doordat het o.m. voor duizeligheid kan zorgen. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn, die uit te zoeken zijn.

Lymfeproblematiek

De lymfe heeft een duidelijke immuun- en afvoerfunctie in het lichaam. Als de klieren in bv. hals en oksel langdurig opgezet zijn of de benen opgezet blijven, is het zinnig om de mogelijke oorzaak te achterhalen.