Hormoonhuishouding

U kunt bij SCIO Natuurgeneeskunde terecht voor hulp bij, advies over en behandeling van veel klachten, problemen en ziektebeelden die gerelateerd zijn aan de hormoonhuishouding. Hieronder een greep uit de meest voorkomende klachten, problemen en ziektebeelden waarmee SCIO Natuurgeneeskunde u bij kan staan in de preventie, vermindering van klachten of genezing.

Energieproblemen

Gaat om 16.00 uur het kaarsje uit? Of komt u ’s ochtends al moe het bed uit? Bent u niet meer in staat normale werkzaamheden uit te voeren? Wordt het dan geen tijd om uit te laten zoeken waar dat energieverlies vandaan komt? Met de apparatuur van SCIO Natuurgeneeskunde kunnen veel mogelijke oorzaken afgevinkt worden.

Libidoproblemen

Als de zin in seks langzaam aan het verdwijnen is, kunnen daar verschillende redenen voor zijn. Leeftijd? Medicijngebruik? Tekorten in de voeding? Trage schildklier? Bloedsuikerproblemen? Stress? Laat dat eens uitzoeken.

Menstruatieklachten

Veel vrouwen hebben problemen met de menstruatie, die dikwijls als “normaal” worden afgedaan. Of is dat een reden om aan de anticonceptiepil te gaan. Kies je voor een meer natuurlijke benadering dan ben je bij SCIO Natuurgeneeskunde welkom om te zien of er dmv voedingssupplementen en/of kruiden iets te bereiken is en wat de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn.

Onvruchtbaarheid

Zowel mannen als vrouwen ondervinden vruchtbaarheidsproblemen. Dikwijls is er sprake van een tekort aan specifieke vitaminen en/of mineralen en is een hormonale disbalans goed met voedingssupplementen en/of kruiden te reguleren. De resultaten binnen de complementaire geneeskunde zijn hoopvol genoeg om u eens nader te laten onderzoeken met de apparatuur van SCIO Natuurgeneeskunde.

Overgangsklachten

Net als menstruatieklachten worden ook de overgangsklachten (menopauze) dikwijls afgedaan met dat het erbij hoort. Niet volgens de natuurgeneeskunde. Er kunnen meerdere oorzaken zijn, er is geen eensluidende oplossing. Maar laat het eens te controleren en naar een gerichte oplossing zoeken.

Overgewicht

De ultieme oplossing heeft ook SCIO Natuurgeneeskunde niet, maar controle van de stofwisseling, schildklier en aanpassingen in de voeding en beweging kunnen u wellicht verder brengen.

PCOS

Polycystic Ovary Syndrome is een vervelend ziektebeeld dat steeds meer vrouwen treft. Kenmerken zijn de onregelmatige cycli en overmatige beharing a.g.v een te hoog testosterongehalte. Van de mogelijke oorzaak is veel bekend. Omdat hier met voeding, voedingssupplementen en kruiden veel invloed op uit te oefenen is, zijn er positieve resultaten te halen.

PMS (Premenstrueel syndroom)

Dit maandelijks chagrijn is goed aan te pakken, als de mogelijke oorzaken maar in kaart worden gebracht. Dikwijls is er sprake van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Dat is goed uit te zoeken.

Schildklierklachten

Niet kunnen afvallen, kouwelijk zijn, traag in het denken. Dit zijn kenmerken van een traag werkende schildklier. Bloedonderzoek geeft dikwijls geen uitsluitsel, maar dat betekent niet dat er geen problemen zijn. Omdat de reguliere geneeskunde dikwijls levenslange hormoonsubstitutie adviseert, is het wellicht te overwegen om uit te zoeken of er ook “natuurlijke” manieren zijn.